Klub OVEN – Modre zgodbe

Klub OVEN je energetsko-kulturno-izobraževalni projekt, s katerim smo pričeli v začetku letošnjega leta. Vsak mesec pripravimo zanimive dogodke povezane z obnovljivimi viri energije, e-mobilnostjo, zelenimi delovnimi mesti, varstvom okolja, eko turizmom, recikliranjem…, s katerimi želimo ljudi informirati in jim tudi vzbuditi zanimanje za tovrstna področja, ki postajajo v sodobnem svetu vse bolj pomembna. Dogodki so brezplačni in dostopni za širšo javnost, trudimo pa se, da jih uvrstimo v prostore v središču mesta, ki so nekoliko drugačni in zanimivi, s čimer želimo tudi mi nekoliko pripomoči k oživitvi centra Maribora.

Januarski Klub Oven je tokrat obiskal zanimiv prostor v središču Maribora, poimenovan Rajzefiber biro, ki obiskovalcem nudi unikatno doživetje pri odkrivanju zgodb in utripa mestnih ulic. Skupaj z gosti, IRENO MRAZ, predsednico Društva Planet Zemlja, IRENO HLEDE in STOJANOM HABJANIČEM iz Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo ter KATJO BECK KOS iz Rajzefiber biroja, smo se lotili Modrih ekoloških zgodb.

Predstavili smo zanimive natečaje in projekte za najmlajše, kot so Eko beri, Ekogeneracija in natečaj za mlade novinarje Zeleno pero, ki jih organizira Društvo Planet Zemlja, spoznali Green Schools Coalition in Vodnik po trajnostnih šolah, ki jih v slovenske šole in vrtce počasi vpeljuje Slovensko združenja za trajnostno gradnjo ter izvedeli več o uporabi industrijskih rastlin (lan, trstika, konoplja) v trajnostnem gradbeništvu.

Dogodek je bil brezplačen, ogledati pa si ga je bilo mogoče tudi v živo preko Live streama in na spletni strani Kluba OVEN.

Več informacij o naslednjem dogodku Kluba OVEN najdete na naši spletni strani www.oven-em.si in FB strani, lahko pa obiščete tudi Info točko na Grajskem trgu 1. Če bi želeli dogodek obiskati ali sodelovati, nam lahko pišete na klub.oven@gmail.com ali info@oven-emb.si