Sem sprememba

SEM SPREMEMBA je izobraževalno – motivacijska – komunikacijska kampanja, ki je nastala v sodelovanju z Zvezo čebelarskih društev Maribor / Čebelarsko zvezo Slovenija in portalom EkoGLOBAL z namenom osveščanja o pomenu preživetja čebel in čebelarstva za preživetje človeka. Častni pokrovitelj kampanje je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdrastvo in prehrano ter ministrica dr. Aleksandra Pivec.

Častni pokrovitelj projekta Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Partnerji projekta

Sejanje medovitih rastlin

S sejanjem medovitih rastlin v mesecu aprilu in maju se prične kampanja SEM SPREMEMBA, katere osnovni namen je spodbuditi najširši krog ljudi, ustanov in podjetij, da v okviru svojih možnosti zasejejo kakšno medovito seme ali drevo, in s tem prispevajo k ohranjanju čebel in k obstoju človeka.

S kampanjo SEM SPREMEMBA želimo pokazati, da ni potrebno veliko, da vsak od nas takoj prispeva k spremembi na bolje, s tem ko postane sprememba sam. Za začetek bomo 40 medovitih dreves posadili v Betnavskem gozdu v Mariboru. S tem bodo okoliški prebivalci blokovskega naselja, ki meji na Betnavski gozd, v »njihov mali park« dobili mlade bele lipe, češnje, pravi kostanj, ostrolistni javor in jerebiko.

Ob Svetovnem dnevu čebel, ki je 20.maja, bomo v sodelovanju z izbranimi osnovnimi šolami v Mariboru in Celju ter izbranimi srednjimi šolami zasejali semena medovitih cvetic. Poleti, ko bodo zacvetele medovite rastline, pa vabimo vse, da na družbenih omrežjih pod oznako #semsprememba, objavljajo fotografije cvetic ali pa selfije s svojim najljubšim medovitim cvetom.

Jeseni bomo med prejetimi fotografijami izbrali najlepšo, najbolj simpatično in najbolj duhovito fotografijo in podelili tri nagrade.

Obiščite nas na Facebooku Spremljajte nas na Instagramu

Sejanje medovitih rastlin

Koristni članki

Fotografije in videoposnetki

Akcija saditve medovitih dreves – 10. 4. 2019

ApiSlovenija 2019

BERLIN SUMMT

FOTO: 30.000 čebel na slovitem Times Squareu

Ljubljana – Balkan Metropolises

TEDx – Kako lahko rešimo čebele?