Zakaj sem rezerviral Teslov Model 3

Jason Martinko je za Treehugger pripravil izjavo v kateri je razložil, zakaj se je odločil rezervirati Teslov Model 3.

Kot prvo je navedel da živi v ruralnem okolju, kjer ni polnilnice za električna vozila. Dnevno prevozi 24 km do delovnega mesta in pozimi zapade do 5 cm snega.

Razlogi za rezervacijo Modela 3

1. Zmanjšanje ogljičnega odtisa – vsakič ko kupi gorivo se zave, da ne glede, kako preudarno uporablja desno nogo, še vedno v atmosfero izpusti veliko količino ogljikovega dioksida. Dodatna vzpodbuda je podatke, da prihaja iz območja, kjer 70-75 odstotkov energije proizvedejo iz obnovljivih virov. Prav tako ga osrečuje ideja, da mu nikoli več ne bo potrebno kupiti goriva s čimer bo na letni ravni  privarčeval več tisoč dolarjev.

2. Meni, da bo kvaliteta in učinkovitost Modela 3 boljša od Chavy Bolta, ki ga napovedujejo pri General Motors – Bolt bi naj do 100 kilometrov na uro pospešil v 7 sekundah, Model 3 pa v manj kot 6 sekundah, napoveduje Musk. Jason zase pravi, da je kljub temu, da si želi električni avtomobil, še vedno entuziast in ko pohodi plin, želi da se pogrezne globlje v sedež.

3. Model 3 je rezerviral, ker želi da podjetju uspe. Musk je v njegovih očeh velik vizionar, ki se ne ozira na konkurenco in delničarje, temveč strmi k svojim ciljem.

Izvirno različico si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

Naslednji članek:

Prejšnji članek