Trajnostne adidaske samo iz plastike

Adidas zopet preseneča. Tokrat na prvi pogled s kontraverzno potezo. Najnovejše Adidaske so v celoti izdelane iz plastike! Preden se pričnete zgražati, kako je to mogoče, ko se cel svet na vse mogoče načine bori proti več stoletno večni plastiki, ki ubija vse živo kjerkoli se pojavi, preberite tudi članek v spodnji povezavi.

Pri kreiranju najnovejših tekaških čevljev so namreč izhajali iz dejstva, da se plastike nikoli ne bomo mogli povsem znebiti in da je zato najbolje oblikovati trajnostni izdelek, ki ga ne bo potrebno nikoli zavreči. Namesto, da adidaske zavržete, jih boste lahko, če jih boste seveda kupili, vrnili v tovarno, kjer jih bodo”oprali” oziroma z določeninimi postopki poskrbeli, da jih boste dobili nazaj kot nove. In to boste lahko ponavljali v nedogled, ker je plastika pač večna. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo na to odzvali kupci.

Trajnostne adidaske, ki so jih na trga poslali leta 2015 in so bile izdelane v celoti iz odpadne plastike iz oceanov, je kupilo en milijonov kupcev po celem svetu.

Vir: Treehugger