Kmalu tudi etični iPhone

Danes je v uporabi več kot milijarda Applovih proizvodov, od tega je več kot 700 miljonov iPhonov, ki so bili prodani od leta 2007, odkar je prva verzija prišla na police.

Žal večina teh konča med elektronskimi odpadki, ki onesnažujejo okolje. Zato so se v Applu odločili za poseben program recikliranja, ki bi naj spodbudil uporabnike iPhonov, da svoj telefon reciklirajo tako, da ga pošljejo Applu ali ga oddajo v Applovi trgovini. Več o tem in kateri proizvajalci mobitelov in elektronike že reciklirajo preberite tukaj.

S tem bo omogočeno, da se ti deli ponovno uporabijo za proizvodnjo. Gibanje Green Alliance iz Velike Britaniije je ugotovilo, da več kot 125 milijonov pametnih telefonov leži neuporabljenih v domovih Britancev in to kljub dejstvu, da se ocenjuje, da je vrednost dve leti starega iPhona še vedno 170 funtov, kar je skoraj tretina vrednosti novega. Zato je Greenpeace pozval vse proizvajalce mobitelov k večji odgovornosti do okolja in k recikliranju njihovih prozvodov. Več si lahko preberete tukaj.