EkoGlobal.net in Oven na sejmu Green v Gornji Radgoni

Na že 3. mednarodnem sejmu trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga – Green,  je EkoGlobal.net v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pripravil srečanje z  župani in posvet – Obnovljivi viri energije – razvojne priložnosti slovenskih občin.

Posvet smo otvorili s predstavitvijo električnih koles na stojnici družbe Oven.

Posvet_Green_Klub Oven

V nadaljevanju posveta so občinstvo na govorili strokovnjaki na področju obnovljivih virov energije in trajnostnega razvoja. Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu RS, je predstavil cilje vladnega strateškega vzpodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije.

Posvet_Green_govorci 1

Besedo je predal Andreju Rajhu, ki je predstavil kaj se trenutno dogaja na področju malih hidroelektrarn, kakšne so priložnosti za rabo opuščene, obstoječe in načrtovane infrastrukture ter kakšni so možni ukrepi za zagotavljanje bankabilnosti. Nena Dokuzov iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je podrobneje obrazložila podporne ukrepe za vzpostavitev poslovnih modelov energetskih zadrug na lokalni ravni.

Neven Lisac iz družbe Oven pa je poglobljeno predstavil novo priložnost za malo gospodarstvo – gradnjo malih hidroelektrarn. Ker pa za vsako investicijo potrebujemo finančna sredstva, je Matjaž Ribaš iz Slovenske izvozne in razvojne banke (SID) predstavil možnosti financiranja zelenih projektov v slovenskih občinah.

Posvet_Green_pred zacetkom