Emma Watson nosi obleko iz recikliranih plastenk

Emma Watson, britanska igralka je odločna podpornica trajnostne in etične mode, kot tudi kampanje ki zagovarja podaljšanje življenjske dobe oblačil imenovano # 30Wears.

Emma Watson je najbolj znana kot Hermonia iz filma Harry Potter, vendar pa mlada britanska igrala postaja vedno bolj prepoznavna tudi v svetu etične in trajnostne mode, kar je pokazala na letošnjem Met Gala, kjer je nosila obleko narejeno iz recikliranih plastenk.

Črno-bela obleka je nastala kot skupen projekt Calvin Kleina in Eco-Agea. Večina materiala je narejena iz Newlife-a, preje ki je v celoti narejena iz recikliranih plastenk. Podloga obleke je narejena iz ekološke svile, zadrga pa iz drugih recikliranih materialov. Kar obleko naredi še bolj vabljiv,o je dejstvo da je obleko moč razstavit v različne posamično nosljive kose.

Watsonova je že dolgo zagovornica trajnostne in etične mode, ustvarila pa je tudi svojo Fair Trade certificirano linijo oblačil v sodelovanju z britansko družbo People Tree. Drug namen njene iniciative za trajnostno modo znan pod imenom #30Wears, pa je vzpodbuditi ljudi, da svoja oblačila nosijo čim dlje in jih vsaj 30-krat nosijo in kombinirajo z drugimi kosi oblačil.