Slovenija se je uvrstila v finale izbora National Geographic World Legacy Awards

Ljubljana, 2. december 2016 – Slovenska turistična organizacija (STO) je v avgustu na razpis za nagrado World Legacy Awards, katero podeljuje National Geographic, prijavila Slovenijo. Prijava je bila uspešna in National Geographic je Slovenijo včeraj, 1. decembra, razglasil kot finalistko. Slovenija se tako skupaj še z dvema državama, to je Združenimi državami Amerike in Kenijo, poteguje za zmago.

Zmagovalci nagrad World Legacy Awards bodo razglašeni marca 2017 na največji mednarodni turistični borzi ITB Berlin, katere »Convention & Culture Partner« partnerica je Slovenija. National Geographic podeljuje nagrade World Legacy Awards v petih različnih kategorijah: Earth Changers, Sense of Place, Conserving the Natural World, Engaging Communities in Destination Leadership.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je ob uvrstitvi naše dežele med tri finalistke tega prestižnega priznanja izpostavila:

»Slovenija je trajnostni razvoj v turizmu opredelila kot edino pravo pot za nadaljnji razvoj naše dežele, naša zaveza trajnostnemu razvoju pa se odraža v vseh razvojnih in promocijskih aktivnostih STO. Z razvojem in uspešno implementacijo zelene sheme slovenskega turizma – SLOVENIA GREEN smo okrepili trženjsko moč slovenskega turizma in pospešili razvoj okolju prijaznega turizma, kar krepi ugled in tržno pozicijo Slovenije kot zelene, butične, trajnostno naravnane turistične destinacije. Naša prizadevanja v tujni niso ostala neopažena in uvrstitev Slovenije med finalistke priznanja Destination Leadership, uglednega in mednarodno priznanega medija National Geographic, to dodano potrjuje

Slovenija se za priznanje uglednega medija National Geographic poteguje v kategoriji Destination Leadership, kjer ocenjevanje temelji na trajnostnih praksah, okolju-prijaznih pobudah ter zaščiti naravnega okolja in kulturne dediščine. Slovenija se je med tri finalistke uvrstila po uspešni prijavi in uspešno prestanem procesu ocenjevanja, ki je vključeval tudi 4-dnevno ocenjevanje v Sloveniiji.

Več o nagradi in posameznih kategorijah lahko najdete tukaj.

Naslednji članek:

Prejšnji članek