Svetovni dan voda 2015 v znamenju trajnostnega razvoja

Vodo pogosto dojemamo kot nekaj samoumevnega in se ne zavedamo, da je drugod po svetu dostop do nje zelo omejen. Če želimo, da bodo generacije za nami lahko še vedno uživale vse privilegije, ki jih voda ponuja, je potrebno pravočasno ukrepati. Letošnja tema Svetovnega dneva voda se glasi “Voda in trajnostni razvoj” (ang. Water and Sustainable Development) in želi izpostaviti pomen, ki ga ima voda v vseh pogledih za prihodnost, ki si jo želimo.

World Water Day 2015

Na spletni strani svetovnega dneva voda so izpostavljene stvari, ki jih voda tako ali drugače omogoča. Voda je zdravje, narava, urbanizacija, industrija, energija, hrana in enakost.

Voda je jedro trajnostnega razvoja. Vodni viri in storitve, ki jih voda omogoča, predstavljajo temelj za zmanjševanje revščine, gospodarsko rast in okoljsko trajnost. Od varne preskrbe s hrano in energijo do zdravja ljudi in okolja – voda prispeva k izboljšanju socialnega blagostanja, ki vpliva na preživetje milijard.

22. marec je Svetovni dan voda. Svojo podporo, ideje in dejanja lahko delite s svetom z uporabo oznak #WorldWaterDay, #Water in #Sustainability na družabnih omrežjih.

Naslednji članek:

Prejšnji članek