Zgledi eko gradnje: Garden Village Bled

Garden Village je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na ozemlju, kjer je prej stala opuščena vrtnarija.

Garden Village je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na opuščeni vrtnariji, kjer je ekološko ozaveščenim gostom na voljo samozadostno bivanje v njem.

Studio apartma z masažno kopeljo. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Studio apartma z masažno kopeljo. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Graditelji so želeli ohraniti del preteklosti in ga povezati s sedanjostjo, zato so celotno letovišče zasadili s številnimi vrstami sadnih dreves (jablane, šmarne hrušice, hruške, kakiji itd.), grmovnic (maline, robide, ribez itd.), zelišč (majaron, bazilika, sivka, žajbelj, peteršilj, drobnjak, itd.) in zelenjave (solate, čebule, blitve, kolerabe, ohrovte, zelje, paradižniki, paprike itd.) ki so na voljo gostom.

Hiške na drevesih

Šest hišk v drevesnih krošnjah za družine in avanturiste, kjer se gostom izpolnijo otroške sanje ali želja po avanturistični dogodivščini v naravi.

Zunanjost hišk je preprosta, prvinska, notranjost pa je stilsko dovršena, namenjena udobju in sprostitvi. Poleg čajne kuhinje, dveh spalnih prostorov v dveh nivojih se v hiški nahaja tudi mreža za majhne in velike, in sicer za plezanje, zibanje ali sproščanje.

Hiška na drevesu. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Hiška na drevesu. Foto: Garden Village Bled Sloveni

Gostje lahko doživijo tudi užitek jutranje kave ali večerje ob soju lampijončkov na balkonu, čarobnih hišk na drevesih, …
Prav posebna hiška na drevesu je hiška za mladoporočence, saj je edina, skozi katero rastejo debla dreves. Romantično, avanturistično in ekskluzivno. Hiške na drevesih so ogrevane in so primerne za bivanje tudi v bolj hladnih dneh.

Šotori na pomolih

V naselju se nahaja tudi devet avanturističnih šotorov na pomolih vzdolž potoka in ribnika, kjer goste šumenje vode zaziba v sladek sen.

Manjši šotori, opremljeni z velikimi napihljivimi ležišči in električnim priključkom, so primerni za 2 osebi. S povezavo pomolov se šotori lahko združijo v večje enote, primerne za družine in večje družbe. Toaletni prostori so postavljeni ločeno, po zgledu kampov.

Gostje lahko bivajo tudi v šotorih na pomolu. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Gostje lahko bivajo tudi v šotorih na pomolu. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Glamurozni šotori

Za tiste, ki želijo biti popolnoma povezani z naravo, a hkrati uživati v popolnem razkošju. Šest izbrano opremljenih šotorov za 4 osebe, vsak na svoji jasi, nudijo udobno in klimatizirano bivanje.

Ravno pravšnjo mero zasebnosti zagotavlja zasajeno grmičevje in drevesa, ki v vročih poletnih dneh nudijo prijetno senco. V zunanji ogrevani kadi pa si lahko gostje vzamejo čas za sprostitev in si privoščijo razvajanje ob kozarcu penine.

Vodni viri naselja

Garden Village Bled razpolaga z večimi vodnimi viri, in sicer z lastno vrtino s pitno vodo in izvirom (s stalno temperaturo 15 ⁰C) ter potokom, ki priteče iz Blejskega jezera (ogreto do 26 ⁰C v poletnih mesecih), ki vasi omogoča lastno pitno vodo, bazen za knajp terapijo in refleksno masažo stopal, kopanje v potoku z naravnim slapom, plavalni bazen z ‘infinity’ prelivnim robom ter poseben ribnik, namenjen ribolovu. Ribolov je na voljo le gostom, ki so nameščeni v šotorih na pomolih.

Vir: Garden Village Bled Slovenia

Razkošni šotor v naselju Garden Village Bled. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Razkošni šotor v naselju Garden Village Bled. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Bazen z “infinity” prelivnim robom. Foto: Garden Village Bled Slovenia

Bazen z “infinity” prelivnim robom. Foto: Garden Village Bled Slovenia