Globalne eko znamke na enem mestu

Sodobni potrošniki moramo postati bolj ozaveščeni, naj si bodi iz lastnih vzgibov ali pa nas mora k temu napeljati že ozaveščena družba.  Izjemnega pomena je, da se potrošniki več krat vprašamo, od kje izhaja blago, ki ga želimo kupiti, v kakšnih okoliščinah je narejeno in kako je poskrbljeno za ljudi, ki ga izdelajo. Vse preveč krat smo zaslepljeni z nizko ceno in veliko premalo krat pomislimo, zakaj je temu tako. Naše vodilo mora postati trajnostna potrošnja, s katero lahko potrošniki vplivamo na gospodarsko usmerjenost, tako da izbiramo in kupujemo blago oz. izdelke, ki so proizvedeni po načelu trajnosti. Le tako bomo lahko prekinili začaran krog izkoriščanje ljudi, naravnih virov in znatno zmanjšali onesnaževanje okolja.

Biodar

 

BIODAR je slovenska eko znamka, ki ponuja potrošniku biološko pridelano hrano vzgojeno na slovenskih kmetijah po mednarodnem standardu IFOAM.

 

Passivhaus standard

PASSIVHAUS je certifikat za super energijsko učinkovito stavbo, ki je zgrajena po pravilih nemškega inštituta za pasivne hiše.

Na spletnem mestu Ecolabel Index si lahko na enem mestu ogledate vse globalne eko zanamke.