Za klimatske spremembe maširajo znanstevniki, ljudstvo…

Konec marca so znanstevniki po celem svetu organizirali Marš za znanost, katerega bistvo je bilo opozoriti na resničnost in vseobsegajoče posledice klimatskih sprememb. Organizatorji marša v Washingtonu so med drugim povedali: “… da je znanost napadena” s strani Trumpove administracije. Trump jim je odgovoril: ”Rigorozna znanost je kritična do prizadevanj moje administracije, da doseže hrati dva cilja; ekonomsko rast in zaščito okolja.”

Poznavalci opozarjajo na zelo nizko moralo številnih t.i. vladnih znanstevnikov v ZDA, saj veliki večini “kruh reže” prav ta vlada proti kateri so “maširali”. In takšni marši dvigujejo moralo znanstvenikom, saj njim in znanosti dajejo glas. Več o maršu si lahko preberete tukaj.

 

Več tradicije in izkušenj z maširanjem imajo t.i. navadni ljudje, ki so letos že četrič maširali 29. aprila, za osveščanje o klimatskih spremembah. Vendar tudi oni letos v Washingtonu in ne več v New Yorku. Organizatorji se namreč že dolgo zavedajo, da: zelena ekonomija v ZDA zaposluje čez 3 milijone ljudi, da Kitajska trenutno vodi v proizvodnji sončne in vetrne energije, da bi upočasnitev delovanja v smislu prilagajanja podnebnim spremembam svet stala bilijarde dolarjev…. Več o tem si lahko preberete tukaj.