Greenbuild – mednarodna konferenca

Greenbuild je največja mednarodna konferenca na temo ekoloških ali zelenih gradenj na svetu. Letošnji dogodek za področje Evrope in Mediterana bo potekal v Veroni, v Italiji. Tridnevna konferenca z ekspozicijo bo trajala od 14. do 16. oktobra. Konferenco sestavljajo predavanja in seminarji uglednih gradbenikov, inženirjev, arhitektov, dizajnerjev in profesorjev s področja trajnostnih gradenj, udeleženci se bodo tudi udeležili vodenih ogledov trajnostnih gradbenih praks v okolici. Kot mednarodni partner bo na konferenci sodeloval tudi Green Building Council Slovenia.

Eko-konferenca služi za mreženje in izmenjavo znanj med ameriškimi in evropskimi strokovnjaki s področja trajnostne industrije, materialov, tehnologije in sistemov v sklopu projekta Smart Energy Expo, ki se znotraj institucije Greenbuild osredotoča na energijsko učinkovitost in white-green ekonomijo, torej ekonomijo s poudarkom na delovnih mestih v okoljskih sferah. Program pokriva osem tematskih sklopov: ceritifkacijski sistemi, učinkovitosts stavb, profesionalni razvoj in inovativni dizajn, materiali; zdravje in varnost, predpisi in orodja glede upravljanja, trajnostne šole, ekonomski in denarni aspekti ter materiali in podnebne spremembe.

Na seminarju bodo obravnavali na primer kako vzpostaviti zeleno podjetje in kako optimizirati LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) dizajn. Glede materialov se bodo dotaknili trajnostne uporabe italijanskih keramičnih ploščic in trajnostne restavracije historičnih stavb. Spregovorili bodo o trajnostnih visoko zmogljivih hišah v zelo hladnem okolju in analizirali Singapur kot primer trajnostnih gradenj v tropskem okolju. Besedo bodo namenili tudi novi tehnologiji 3D printerjev in se nazadnje dotaknili še ideje transformacije trga v trajnostni smeri. Če vas program zanima bolj podrobno, si ga lahko ogledate tukaj.