Dobro jutro, dober dan, moje ime je Blaž

Družba Elektro Ljubljana skupaj s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič sodeluje pri izvedbi Pilotnega projekta inkluzivnega zaposlovanja pod okriljen Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Elektro Ljubljana je meseca maja za štiri mesece zaposlila novega sodelavca, Blaža Kužnika. Blaž je fant z Downovim sindromom. Na Elektru je pomagal pri administrativnih delih. Vsakodnevno je skrbel za prenos pošte in štempljanje papirjev, pomagal je tudi pri zlaganju in razporejanju škatel v kleti. Sam pravi, da je vesel, da je dobil možnost delati v Elektru, saj je s tem postal bolj samostojen, sedaj lahko recimo sam uporablja mestni avtobus. Na Elektro Ljubljana pravijo, da je Blaž v pisarne prinesel veliko nasmehov in zaposlene naučil ceniti tiste majhne stvari, ki so za večino ljudi samoumevne. Celotno reportažo o sodelovanju si lahko preberete v Elektrinem časopisu.

Projekt bo v letošnjem letu omogočil štirimesečno zaposlitev štirim osebam z zmerno ali težjo motnjo v duševnem razvoju na različnih področjih. Žal pa zakonodaja posameznikom po opravljenem delu ne omogoča pridobitve certifikata za opravljanje določene oblike zaposlitve ali se vključiti na običajni trg dela.